Productie:
Onze snijplanken worden in eigen beheer gemaakt. Handmatig, ambachtelijk en van hoge kwaliteit afwerking. Elke plank is uniek en heeft een eigen uitstraling omdat het hout elke keer weer een ander uiterlijk heeft.
De snij- en serveerplanken hebben een hoog afwerkingsniveau en kenmerkend is dat het basishout is gecombineerd met een andere houtsoort. Ook daardoor zijn de planken uniek. De planken worden in het algemeen op bestelling gemaakt. Er is daardoor geen of maar een beperkte voorraad. De levertijd bedraagt ca. 5 werkdagen.
Onderhoud:
Hout is een natuurproduct en de planken vragen daarom ook onderhoud. Onze snij- en serveerplanken worden afgeleverd met 1x oliebehandeling. De olie geeft een mooie, diepe kleur aan de planken en beschermd tegen vocht. Om de planken goed te houden is het belangrijk dat je ze alleen maar handmatig afwast en niet in afwasmachine schoonmaakt. De planken drogen dan uit en het risico op scheurvorming is groot.
Was de planken daarom handmatig af en droog ze dan goed.
Zet de plank regelmatig opnieuw in de snijplankolie. Hoe vaak? Dat is afhankelijk van het gebruik.
In het begin is regelmatig inwrijven met olie belangrijk (eerste wekelijks, daarna maandelijks). Voelt de plank wat schraal of droog aan, wrijf hem dan opnieuw weer in met olie. Dat kan dus de ene keer om de week zijn en een andere keer om de maand. Wrijf de plank dus regelmatig in met de olie.
Als je de plank niet gebruikt kun je hem het beste rechtop zetten. Tijdens het drogen na de wasbeurt én ook als je hem opbergt.
Snijplankolie is verkrijgbaar bij kook- en keukenwinkels.
Hout:
De snijplanken worden gemaakt van beukenhout, esdoornhout of notenhout. En combinaties daarvan. Beuken en esdoorn zijn harde houtsoorten met een dichte nerf en daardoor goed geschikt voor snijplanken. Houten snijplanken zijn goed voor je mes: die wordt minder snel stomp met een houten snijplank.